085 30 36 821 info@gietvloergarant.nl

PVC Vloeren

PVC vloeren, ook wel bekend als vinylvloeren, zijn een populaire keuze geworden in de vloerenmarkt. PVC staat voor polyvinylchloride, een type kunststof dat wordt gebruikt om duurzame en veelzijdige vloerbedekking te maken.

Het is echter belangrijk op te merken dat de kwaliteit en eigenschappen van PVC vloeren kunnen variëren, afhankelijk van het merk en de fabrikant. Het is raadzaam om productbeoordelingen te lezen, monsters te bekijken en advies in te winnen bij professionals voordat je een definitieve keuze maakt voor PVC vloeren.

Eigenschappen van PVC vloeren

P

Duurzaamheid

PVC vloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Ze kunnen lang meegaan, zelfs in drukbezochte ruimtes zoals commerciële gebouwen of huishoudens met veel activiteit.

P

Waterbestendig

PVC vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers en wasruimtes. Ze zijn bestand tegen water en morsen, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn.

P

Veelzijdigheid

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Ze kunnen eruitzien als hout, tegels of andere materialen, waardoor je de gewenste uitstraling kunt creëren zonder de nadelen van die materialen.

P

Comfort

PVC vloeren zijn relatief zacht en bieden een comfortabele loopervaring. Ze hebben ook een zekere mate van geluids- en warmte-isolatie, waardoor ze aangenamer zijn om op te lopen dan harde vloeren zoals tegels of laminaat.

P

Onderhoudsgemak

PVC vloeren zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig vegen of stofzuigen en af en toe dweilen met een mild reinigingsmiddel zijn meestal voldoende om de vloer in goede staat te houden.

Hoe duur is een PVC vloer?

De prijs van een PVC vloer kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit, merk, ontwerp, dikte, installatiemethode en de omvang van het project. Over het algemeen kan een PVC vloer variëren in prijs van ongeveer €20 tot €100 per vierkante meter, inclusief materialen en installatiekosten.

Laten we enkele factoren bekijken die van invloed kunnen zijn op de prijs van een PVC vloer:

Kwaliteit en merk
PVC vloeren van bekende merken met een reputatie van hoge kwaliteit kunnen over het algemeen duurder zijn dan generieke merken. Hoogwaardige PVC vloeren kunnen betere eigenschappen hebben, zoals duurzaamheid, waterbestendigheid en realistische ontwerpen.

Ontwerp en afwerking
PVC vloeren met complexe ontwerpen, realistische houtnerfstructuren of speciale afwerkingen kunnen meer kosten dan eenvoudige PVC vloeren met een effen kleur of eenvoudig patroon.

Dikte en slijtlaag
Dikkere PVC vloeren met een hogere slijtlaag kunnen duurder zijn dan dunne PVC vloeren. Een dikkere vloer kan meer duurzaamheid en stabiliteit bieden, wat resulteert in een hogere prijs.

Installatiemethode
De kosten voor installatie kunnen variëren, afhankelijk van de installatiemethode. Een verlijmde PVC vloer kan goedkoper zijn om te installeren dan een klikbaar (zwevend) PVC vloersysteem.

Omvang van het project
De totale oppervlakte van het project kan van invloed zijn op de prijs per vierkante meter. Grotere projecten kunnen doorgaans resulteren in een lagere prijs per vierkante meter in vergelijking met kleinere projecten.

Waarom werken wij met Ambiant PVC vloeren?

Ambiant is een bekend merk dat een breed scala aan PVC vloeren aanbiedt. Ambiant PVC vloeren staan bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en diverse ontwerpmogelijkheden. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van Ambiant PVC vloeren:

Kwaliteit en duurzaamheid
Ambiant PVC vloeren worden vervaardigd met hoogwaardige materialen en technieken, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen slijtage. Ze kunnen lang meegaan, zelfs in druk bezochte ruimtes.

Uiterlijk en ontwerp variatie
Ambiant biedt een uitgebreide selectie van PVC vloeren met diverse ontwerpen, patronen en kleuren. Je kunt kiezen uit realistische hout- of tegelstructuren, evenals verschillende afwerkingsmogelijkheden om de gewenste esthetiek te creëren.

Waterbestendigheid
Ambiant PVC vloeren zijn over het algemeen waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers en wasruimtes. Ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt en zijn bestand tegen water en morsen.

Comfort en geluidsisolatie
PVC vloeren van Ambiant bieden vaak een comfortabele loopervaring. Ze zijn zacht onder de voeten en kunnen een zekere mate van geluidsdemping bieden, waardoor het geluidsniveau in de ruimte wordt verminderd.

Onderhoudsgemak
Ambiant PVC vloeren zijn over het algemeen eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig vegen, stofzuigen en af en toe dweilen met een mild reinigingsmiddel zijn meestal voldoende om de vloer in goede staat te houden.

Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan

Bekijk onze diverse PVC vloeren en laat uw vloer in de omgeving van Haarlem plaatsen door Gietvloer Garant. Welke wensen heeft u bijvoorbeeld qua kleur en hoe groot zijn de ruimten die u van een PVC vloer wilt voorzien? Vraag eenvoudig een offerte aan en ontdek de prijs van uw gewenste vloer. Heeft u vragen over onze vloeren? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel ons via 085 30 36 821.

Het is altijd raadzaam door alles door een specialist te laten uitvoeren op het gebied van vloerverwarming en PVC vloeren om ervoor te zorgen dat je de juiste combinatie van vloer en vloerverwarming kiest.

Hoe onderhoud je PVC vloeren ?

Het onderhoud van PVC vloeren is over het algemeen eenvoudig en relatief gemakkelijk. Hier zijn enkele tips om je PVC vloer in goede staat te houden:

Regelmatig vegen of stofzuigen
Verwijder stof, vuil en kleine deeltjes regelmatig van de vloer door te vegen met een zachte bezem of door te stofzuigen met een zachte borstelkop. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt.

Dweilen
Dweil de PVC vloer regelmatig met een goed uitgewrongen mop en een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor PVC vloeren. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Volg altijd de instructies van de fabrikant van het reinigingsmiddel.

Vlekken verwijderen
Behandel vlekken onmiddellijk om te voorkomen dat ze in de vloer trekken. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons om de vlek voorzichtig weg te vegen. Vermijd schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

Beschermende maatregelen
Plaats viltjes of vloerbeschermers onder meubels om krassen en deuken te voorkomen. Gebruik matten bij de ingangen om vuil en vocht van buitenaf te verminderen.

Vermijd overmatig vocht
Hoewel PVC vloeren waterbestendig zijn, is het belangrijk om overmatig vocht te vermijden. Veeg gemorste vloeistoffen direct weg en vermijd het gebruik van dweilen die te nat zijn. Gebruik indien nodig een vochtige doek om vlekken te verwijderen.

Vermijd scherpe voorwerpen
Voorkom het gebruik van scherpe voorwerpen of het slepen van zware meubels over de vloer, omdat dit krassen kan veroorzaken.

PVC vloeren & vloerverwarming

PVC vloeren zijn over het algemeen goed geschikt om te combineren met vloerverwarming. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden bij het installeren van een PVC vloer met vloerverwarming:

P

Warmtegeleiding

PVC is een relatief goede warmtegeleider, wat betekent dat het de warmte van de vloerverwarming efficiënt kan overdragen aan de ruimte. Dit zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling.

P

Vloerverwarmingssysteem

Het is belangrijk om het juiste type vloerverwarmingssysteem te kiezen dat geschikt is voor PVC vloeren. Het systeem moet geschikt zijn voor lage temperaturen, omdat PVC gevoelig kan zijn voor overmatige hitte. Een watervoerend vloerverwarmingssysteem met een lage temperatuur is meestal geschikt voor PVC vloeren.

P

Installatie

Het correct installeren van de PVC vloer over de vloerverwarming is essentieel. Zorg ervoor dat de ondervloer vlak en egaal is om problemen zoals kieren of bobbels te voorkomen. Volg de installatie-instructies van de fabrikant nauwkeurig, inclusief het gebruik van geschikte lijm of click systeem.

P

Dikte van de vloer

PVC vloeren hebben meestal een dunne structuur, wat betekent dat ze de warmte beter kunnen doorlaten dan dikkere vloerbedekkingen. Dit zorgt voor een snellere opwarming en efficiëntere werking van de vloerverwarming.

vloerverwarming
Gietvloer Garant logo
PU Gietvloer
Vloerverwarming Garant logo

Bekijk de website van Vloerverwarming Garant voor meer mogelijkheden

Gietvloer Garant, dé specialist in onderstaande diensten:

PU Gietvloer

PU Gietvloeren

basebeton

Basebeton

cementgebonden gietvloer

Cementgebonden Gietvloeren

beton cire

Beton Cire

kantoorvloeren

Kantoorvloeren

Vloer coating

Vloer Coating

vloerverwarming

Vloerverwarming

vloerverwarming compleet

Vloerverwarming Compleet

vloerverwarming compleet

PVC Vloeren

Offerte voor uw vloer aanvragen?

Of heeft u een vraag?

1 Step 1
In welke dienst bent u geïnteresseerd?
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Gietvloer Garant logo

085 – 303 6821

Gietvloer Garant, Tappersweg 13, 2031 ET Haarlem

Openingstijden: Ma t/m Vr 09.00 – 17.00 (alleen op afspraak)

Volg ons

©2022 Gietvloer Garant | Algemene voorwaarden