Basebeton vloer in keuken

Basebeton

Wat is Basebeton ?

Leef-Beton heeft een stoere beton uitstraling en is opgebouwd uit puur natuurlijke materialen speciaal ontwikkelt voor Gietvloer Garant.
Wij leveren en maken luxe vloeren en wanden van Basebeton ook wel Woonbeton genoemd.

Basebeton hecht op vrijwel iedere ondergrond. Het is uitermate geschikt voor vloeren en wanden in woonkamer en keuken, badkamers en openhaarden. Het is zelfs mogelijk om het in de douche te verwerken.

De volgende eigenschappen maken van Basebeton een uniek product:
• Slijtvast
• Watervast
• Naadloos
• Hygiënisch

Watervast

Door de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt Basebeton ofwel woonbeton steeds vaker toegepast in badkamers en keukens. Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de bescherming laag aantasten.

Slijtvast

Basebeton is een sterke, slijtvaste cementgebonden product, krasbestendig en water- en vuilweren.
Dankzij de een speciale coating is Basebeton zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad. Deze coating zorgt er voor dat Basebeton tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee, koffie en wijn.

Naadloos

Basebeton is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen. In de douche is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn makkelijk schoon te houden waardoor schimmel geen kans krijgt.

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlakte van Basebeton. Het is namelijk een alkalische vloer- en wandafwerking.
Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Buiten dit wordt er nog een extra coating aangebracht. Dit maakt Basebeton een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten.